Zorg


Voor iedereen dichtbij
Zorg in de buurt van mensen brengen. Dat is één van de belangrijkste opgaven van BrabantZorg. Met Catharinahof zetten we een unieke stap door vanaf het begin wonen, werken, cultuur, recreëren én zorg op één plek te bundelen. Zo bieden we niet alleen zorg en ondersteuning op de momenten dat het nodig is, maar maken we ook het ouder worden zo aangenaam mogelijk.

Variatie en combinatie
Wonen, zorg en welzijn lopen in Catharinahof in elkaar over. Zelfs de muren ertussen zijn verdwenen. Variatie en combinatie maken Catharinahof uniek. En tegelijk heel dichtbij en toegankelijk voor iedereen. Zorg is niet voor alle bewoners binnen Catharinahof de eerste reden om in Catharinahof te wonen, maar tegelijk is zorg hier nooit ver weg, voor wie dat nodig mocht zijn. Zo blijven ouderen zelfstandige inwoners van Grave. Voor ouderen met een indicatie die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen, bieden we elke dag dagverzorging. Zo de mantelzorgers even ontlast.

Een nieuwe dimensie
Bewoners kunnen in Catharinahof zelfstandig wonen en regie voeren over hun eigen leven. Of beschermd wonen met ondersteuning. Het gaat er altijd om dat mensen iets voor elkaar willen betekenen. Dat bereik je door de samenleving naar binnen te halen. Allemaal samen maken we Catharinahof. Zorg is dan niet langer een ‘dienst’, maar ontstaat omdat mensen iets met elkaar delen en voor elkaar over hebben, samen met onze professionals. Een heel nieuwe dimensie van zorg begint in Catharinahof.

Wilt u een eerste indruk? Klik hier voor de locatiefilm Catharinahof